Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen naturlig orsak"

En bygghandel i Fellingsbro brann ned till grunden på onsdagskvällen. Polisen misstänker att det rör sig om mordbrand.

Annons
När räddningstjänsten kom till platsen var det för sent för att rädda butiken.

- Det finns absolut ingen naturlig orsak till branden, säger vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Platsen är nu avspärrad av polisen och tidigast i morgon kan den tekniska förundersökningen börja. Polisen misstänkte rätt snabbt att branden var anlagd.

Bygghandeln ligger i Hälla söder om Fellingsbro. Enligt ögonvittnen på plats så var det en kraftig brand. Vilket också kan bekräftas av räddningstjänsten.

- Det är en ganska stor byggnad, femtio meter lång. Och hela byggnaden var tänd, säger inre befäl Pelle Lindgren på Nerikes brandkår.

Klockan 17.40 på onsdagskvällen kom de första larmen om branden. Brandbilar från stationerna i Frövi, Lindesberg och Fellingsbro ryckte ut.

När räddningstjänsten väl kom fram var hela byggnaden övertänd och gick inte att rädda. I stället fick brandmännen fokusera på att elden inte skulle sprida sig.

- Det har blåst en del. Det tog drygt en timme, sedan var bygghandeln nedbrunnen. Vinden hade nog sin inverkan, förklarar Thomas Eriksson på Nerikes brandkår.

Fellingsbros brandkår kommer nu att vara kvar vid bygghandeln och övervaka branden.

- Eftersom det här var en större brand kommer de få vara kvar ett par timmar, kanske hela natten, säger Thomas Eriksson. 

För en vecka sedan brann det i en annan bygghandel i Nora, tre mil från Fellingsbro. Men om det finns något samband mellan bränderna är ännu för tidigt för att kunna säga.

Mer läsning

Annons