Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid sålde majblommor för över 18 000

Gemensamt sålde Fröviskolan majblommor för 50 000 kronor. Men, en person sticker ut lite extra och det är Ingrid Nilsson som går i andra klass. Hon sålde för 18 200 kronor på egen hand.

Annons
Belönades med glass. Klass Viken 2 sålde flest majblommor på Fröviskolan. På frågan om de tyckte det var kul att sälja, svarade de gemensamt ”jaaaaa!”

Viken 2 var den klass som sålde flest majblommor på Fröviskolan. Detta ville Majblommekommittén uppmärksamma och bjöd hela klassen på glass som tack för ett bra jobb.

– Pengarna går till barn som har det tufft ekonomiskt. Om någon är i behov av något så kan Majblomman hjälpa till med det, säger Ing-Marie Måledal, lärare i Viken 2.

Ingrid Nilsson, som sålt mest, belönades dessutom med 200 kronor som en extra bonus utöver de tio procent som hon får genom försäljningen.

Hur lyckades du sälja så många?

– Jag stod utanför affärerna i Lindesberg och Frövi. Sen gick jag fram till folk och frågade ”Hej, skulle du vilja köpa en majblomma?”. Oftast sa de ja. Men, ibland att de inte hade kontanter eller att de redan köpt en majblomma, säger Ingrid.

Hon berättar att det var roligt att sälja och att det var både unga och gamla som köpte.

– Ja, det var jättekul. Det är kul att träffa folk och så får man ju lite pengar själv också.

Det tog tre veckor för Ingrid att sälja alla majblommor och sporren var bland annat att slå syrrans rekord.

– Hon sålde sju påsar och jag sålde 13, säger Ingrid och berättar varför hon tycker det är viktigt att veta vart pengarna går.

– Det är bra för att då hjälper vi dem som behöver. Och då får man en bra känsla i magen och så får dem det lättare också.

Flitig säljare. Ingrid Nilsson vill bli bonde när hon blir stor. Men, tankar på att bli försäljare finns, berättar hon.

Mer läsning

Annons