Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigningen kan kosta en halv miljon

Invigningen av Lindesberg arena den 16 augusti beräknas kosta någonstans mellan 400 000 och 500 000 kronor. Utvecklingschef Kjell-Eric Eliasson tycker det är en rimlig kostnad.

Annons

– Vi måste ställa kostnaden i relation till att det är en stor händelse, säger han. Då tycker jag satsningen är okej.

Artistgruppen After Shave med bland andra Anders Eriksson och Per Fritzell kostar drygt 150 000 kronor. En ännu större kostnad är ljus, ljud och scen.

– Den delen går på cirka 200 000 kronor, säger utvecklingschef. Teknik är dyrt.

Kostnad för VIP-gäster

I övrigt har kommunen kostnaden för vip-gäster och andra inbjudna, bland andra politiker och representanter för entreprenörer med flera.

Kommunala bolaget Tredingen Utveckling AB står för invigningskostnaderna.

Däremot kommer utvecklingsenheten att vara med och betala en del av kostnaderna för den reklamtidning som gavs ut för en tid sedan.

– Tidningen kostade cirka 200 000 kronor och har gett kommunen god respons, säger Kjell-Eric Eliasson. Det verkar som den var en bra satsning.

Öppen för allmänheten

Varje kväll plus helgen vecka 33 kommer arenan att vara öppen för allmänheten. Tanken är att visa upp arenan i alla dess skepnader. Det primära är att alla som vill ska få tillfälle att bese arenan.

– Det blir både lokala idrotts- och kulturinslag varje dag, säger utvecklingschefen. Från början blev det en missuppfattning mellan flera kulturrarbetare och kommunen med anledning av att vi vädjade till denna grupp att ställa upp ideellt. Nu är alla missförstånd utredda, säger Kjell-Eric Eliasson.

Utvecklingschefen räknar med att arenan ska bli utsåld den 16 augusti. 2 000 sittplatser finns, varav drygt en tiondel har sålts.

Mer läsning

Annons