Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gör världens godaste semlor, och äter dem året om"

Idag är det fettisdagen och nästan hela Sverige passar på att äta en semla. Arnold Bengtsson struntar i traditionen. Han tycker det är så gott så han gör semlor lite när som helst.

Annons
Nationaldagssemla

Hembakade vetebullar ska det vara, tycker Arnold och har oftast några på lut i frysen.

– Jag gör en vanlig vetedeg, men har lite extra mycket kardemumma i den, säger han och skär toppen av två semlor.

Han gröper nästan allt innehåll ur bullarna och skär sedan en jättestor bit av mandelmassan.

– Bullen är inte grejen - det är väl mandelmassan!

Ett par matskedar mjölk tillsätts och så mosar han noga blandningen med en gaffel.

– Jag har alltid gjort semlor lite när som helst när jag kommer på att jag är sugen.

– Jag dekorerar dem efter årstid och helger, men för mycket röd färg i halloweensemlan blir inte gott.

Kaffet är klart och vi sätter oss till bords.

Oj! Tyngden förvånar.

–Man ska känna att man har ätit en semla, när man har ätit en semla, säger Arnold nöjt.

Vad är godast att dricka till semlan?

– Beska droppar! Jag provade en midsommar och det var helt perfekt. Annars är kaffe bäst.

Se Arnolds dekorerade semlor i bildspelet.

Lussesemla
Julsemla
Sprakande julsemla
Arnold Bengtssons valdagssemla
Halloweensemla
Adventssemla
Alla helgons Dagssemla
Höstsemla
Semestersemla
Nyaårssemla
Påsksemla
Första majsemla
Pingstsemla
Fars Dagssemla
Midsommarsemla

Mer läsning

Annons