Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har trivts jättebra här"

– Det är en bra stämning i Lindesberg, det kommer jag att sakna, säger Kaj Söder som av familjeskäl sagt upp sig från tjänsten som förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Lindesberg kommun.

Annons

I sommar slutar Kaj Söder som förvaltningschef i Lindesbergs kommun och börjar istället jobbet som utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

– Jag behövde hitta en annan lösning. Min fru har fått pendla två timmar varje dag till jobbet de senaste tre åren, på det här sättet hoppas vi att det ska bli bättre, säger Kaj Söder och berättar att han egentligen gärna hade stannat några år till i Lindesberg.

– Jag har trivts jättebra här. I mitt yrke kommer jag i kontakt med föreningar, föräldrar och människor utanför arbetsplatsen, det är en väldigt bra atmosfär här.

Till sin efterträdare lämnar han framför allt två utmaningar:

– Jag har inte lyckats fullt ut med ekonomin på Lindeskolan. Vi har gjort mycket och det ser bättre ut idag men jag är fortfarande missnöjd, säger Kaj Söder.

– Det andra är resultaten, vi har förbättrat resultaten i grundskolan men inte ökat andelen som har behörighet till gymnasiet.

Men Söder är i ännu högre grad nöjd med det arbete han har uträttat i kommunen.

– Mycket är på väg att bli riktigt bra, det känns sorgligt att jag inte kommer kunna stanna kvar och se frukten av det arbetet.

Mer läsning

Annons