Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesus fick vänta på fem-milen

Johan Ohlsson kom i första hand och Jesus därefter. Så blev ordningen i Elimförsamlingen i söndags när eftermiddagskaféet krockade med skid-VM och femmilen.

Annons
Torwald Bergström, Linnea Blank och Ritta Azzam.

– Det är nog första gången i kyrkans 75-åriga historia som tv-sporten står i fokus, men skid-VM är också viktigt, säger Torwald Bergström, pastor i Elimkyrkan i Frövi.

När Sverige tagit en bronsmedalj blev det tid även för Jesus och sånghäftena togs fram. Det var glasskafé i söndags i pingstförsamlingen i Frövi.

– Vi försöker hitta på olika aktiviteter för att få gemenskap och umgås. Vi har många invandrare och asylsökande som kommer hit. Vid en gudstjänst sitter ju folk i bänkarna och sedan går man hem. Så mycket umgänge blir det ju inte då, säger Torwald Bergström.

I veckorna hålls bönemöten, men det är inte alla söndagar det är gudstjänst.

– En gång i veckan är vi också på Hinseberg. Vi tar med oss kaffebröd och samlingarna där blir lite efter de intagnas önskemål. Det är mycket uppskattat, berättar Torwald.

Elimförsamlingen i Frövi har 25 medlemmar plus många andra som deltar i kyrkans aktiviteter.  Elim, Betania, Sion, Betel är namn på frikyrkor som blir lite förvirrande och inte leder solklart till vilken frikyrkorörelse som de tillhör.

- Man tog namn på platser i bibeln. Elim är namnet på en oasi öknen med palmer, skugga och vatten, berättar Torwald Bergström.

Ritta Azzam hade sin bror Nabil Azzam från Stockholm på besök över helgen i Frövi.

Hon har varit i Sverige i ett år efter att ha flytt från Syrien. Familjen är kristna syrier.

– En dag i början när jag kommit till Frövi handlade jag på Ica och såg ett kors på den här husväggen. Då gick jag hit och så fick jag den här kontakten med Elimkyrkan, berättar Ritta Azzam.

Ritta Azzam och Nabil Azzam.

Mer läsning

Annons