Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Judofestivalen är slut för denna gång

Tävlingar, seminarium och träning. Schemat var fullspäckat för de 400 deltagare som möttes vid helgens judofestival i Arenahallen som inleddes på fredagen och avslutades i går.

Annons
Med allt från seminarier i idrottsmedicin till riksmästerskapen för högstadieelever på programmet lockar festivalen deltagare från hela Sverige.

Festivalen har anor från tidigt 80-tal och det pingstläger klubben drog i gång då. När arenan stod klar för några år sedan flyttade arrangemanget dit.

– Det var förra året som vi började kalla det för judofestival, säger Björn Nyberg från Frövi Judo som arran-gerar helgen. Det är deltagare här i alla åldrar, från små barn till vuxna. Det här är ett läger dit man åker med hela klubben.

För de yngre deltagarna fanns programpunkter som Fångarna på arenan och Gladiatorerna, där de fick utmana elever på judogymnasiet.

För de äldre väntade andra utmaningar.

– I dag (söndag) har vi 29 deltagare som graderas till olika grader av svart bälte, säger Björn Nyberg.

Två av dem som hoppades få ta steget från brunt till svart bälte var Louise Enfors och Sofi Eriksson som båda går på judogymnasiet.

Nu inväntade de resultatet från domarna i graderingskommittén.

– Skönt att ha det gjort, men lite nervöst är det, säger Sofie Eriksson

– Svart bälte är en milstolpe, säger Louise Enfors. Hittills är det ingen från judogymnasiet som har misslyckats och man vill ju inte bli den första.

Mer läsning

Annons