Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Judoframgångar i Lindesberg

Fem medaljer fick Frövi Judoklubb med sig hem från helgens junior- och kadett-SM i Staffanstorp. – Det såg väldigt bra ut, säger tränare Björn Nyberg som nu har siktet inställt på OS i Brasilien.

Annons
Medaljregn. Från vänster: Lucas Gissberg brons i H21 -81 kg, Ebba Glaas brons i D21 -57 kg, Elin Broström guld i D21 -63 kg, Andreas Lindqvist guld i D21 -66 kg, Jonatan Fagerhill brons D21 -90 kg. Adrian Gissberg, ej med på bilden, kom på femte plats i sin debut i en högre viktklass.

Lindesberg. Det var en stark trupp som för Frövi Judoklubbs räkning deltog i junior- och kadett-SM.

– De går på judogymnasiet i Lindesberg allihopa så det såg väldigt bra ut, säger Björn Nyberg och berättar att Elin Broström var rankad nummer ett i sin tävlingsklass inför SM.

– Hon höll jättebra och tog hem guldet, säger Björn Nyberg och berättar att även Andreas Lindqvist, enligt Frövi Judoklubbs egen mening, borde varit rankad etta inför SM.

– Han var rankad tvåa. Men han visade att vi hade rätt och tog guld han också.

Nu är nästa stora tävling det nordiska mästerskapet som äger rum i Finland i maj. Men innan dess är det viktiga tävlingar för judolaget i både Estland och Tyskland.

– De är extra viktiga eftersom det är internationella tävlingar som bevakas av OS-kommittén, säger Björn.

Målet för flera av judotalangerna i Lindesberg är nämligen att ta en plats i OS-topptalangtruppen så att de får stöttning från OS-kommittén.

– Det är inte en gratis sport att utöva och nu måste de få möjlighet att träna inför OS i Brasilien, säger Björn.

Förutom de båda guldmedaljerna tog Frövi Judoklubb tre bronsmedaljer i junior- och kadett-SM.

Mer läsning

Annons