Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Judohallens framtid fortsatt oviss

– Visst vore det idealiskt att behålla byggnaden. Kom med bra argument så får vi hoppas det här kan bli något positivt.

Annons

Det sa kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Jönsson när han mötte Fröviföreningar igår tillsammans med förvaltningschef Jan Holmqvist angående judohallens framtid.

Frövi Judo och Workout mäktar inte med ekonomiskt längre och har vänt sig till kommunen i hopp om en lösning för hallens bevarande. Behovet är stort och hallen har utvecklingspotential och bör därför räddas, det var representanterna från de nio klubbar som hörsammat inbjudan eniga i. Idagsläget är det tusen besök per vecka i snitt till hallen och mer kan det bli. Kanske kan judohallen rent av bli det allaktivitetshus som man redan tidigare haft funderingar på i Frövi? Det var en tanke som väcktes.

– Var ska ungdomarna ta vägen om hallen försvinner? undrade workoutinstruktör Katarina Gränsnäs.

– Arenan i Linde löser en hel del problem, men ger också upphov till nya och då kan judohallen vara bra att ha kvar, påpekade judons Björn Nyberg som tyckte att den borde användas mer i kommunens marknadsföring.

– Och menar kommunen något med den omvärldsanalys som gjorts som visar att Frövi är en viktig inflyttningsort är det klart att hallen ska vara kvar, framhöll Cay Norén, Positiva Frövi.

Holmqvist och Jönsson lyssnade men kunde förstås inte ge några löften. Budgeten är snäv och kommunen inte jättepigg på att investera i nedgångna fastigheter om man verkligen inte kan påvisa nyttan och behovet.

– Så det hänger på att ni alla kan komma in med argument och tankar om hur man skulle kunna sköta driften om vi tillsammans ska kunna lägga ett klokt förslag på lösning för politikerna att ta ställning till, sa Holmqvist.

Direkt efter mötet tillsattes en arbetsgrupp för att formulera de efterfrågade argumenten. Men även om kulturchefen hoppades kunna hinna få med frågan redan på juninämnden, så dröjer det sannolikt en bra bit in på hösten innan framtiden för judohallen i Frövi är avgjord.

Mer läsning

Annons