Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Judoklubben riskerar konkurs

Lindesbergs kommun kommer inte att ta över judohallen i Frövi. Kultur- och fritidsnämnden har inte ekonomiska resurser. Därmed är en nedläggning av judohallen hotande nära.

Annons

– Det här är ett enormt bakslag för oss, säger Mattias Peterson, ordförande i Frövi judoklubb. Vi kommer att lyssna med kommunledningen om sista ordet verkligen är sagt.

Ingen köpare

Om inte kommunledningen är intresserad talar mycket för att hallen läggs ned. Då är också risken stor för att Frövi judoklubb tvingas gå i konkurs.

– Vi har ingen köpare i dag. Det har funnits någon intressent, mer är det inte. Det har också pratats om att arbetsmarknadsenheten vid Masugnen är intresserad. Men sen har vi inte hört något mer.

Kultur- och fritidsnämnden bedömer att de lokaler som finns, Fröviskolans idrottshall och Fröviskolans gamla gymnastiksal, täcker behovet.

– De som går på gymmet i judohallen blir kanske lidande. Även de som är med i workoutgrupperna kan drabbas. Det behov som finns motsvarar dock inte fortsatt drift av judohallen, säger Jan Holmquist, tillförordnad kultur- och fritidschef i Lindesbergs kommun.

Håller inte med

Mattias Peterson håller inte med Jan Holmquist om att det inte finns något behov av judohallen. Workoutgrupperna har cirka 150 utövare fördelade på 20 träningstillfällen i veckan. Barn- och ungdoms-judon har cirka 100 ut-övare och fyra träningstider i veckan.

– När vi kollade senast fanns två lediga tider i gamla gymnastiksalen, säger Mattias Peterson. Vi har ingenstans att ta vägen med den verksamhet som blir kvar i Frövi när elitgrupperna i judo flyttar till nya arenan i Lindesberg i höst.

Mattias Peterson är besviken på Lindesbergs kommun. Han tycker det är dåligt att kommunen inte kan ställa upp när judon behöver hjälp.

Reklam

– Genom åren har vi genom våra framgångar gett kommunen god reklam. Men det tycks inte vara värt någonting, säger judoklubbens ordförande.

Mer läsning

Annons