Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Judomästare tar inte semester

Framgångarna på årets SM var väntade då Frövi Judo plockade hem fem av tio guldmedaljer. – Alla gjorde det de skulle och var skitduktiga, säger svenske mästaren Jonathan Fagerhill.

Annons
Det blev guldpokaler för fem av de tävlande ifrån Frövi Judo när SM avgjordes i Sundsvall i förra veckan. Foto: Frövi IK

Jonathan Fagerhill började tävla i seniorklassen först i år. Ändå var han bäst när tävlingen avgjordes på SM-veckan i Sundsvall.

– Det känns skönt. Jag jobbar mycket så det är kul att kunna elitsatsa också vid sidan av.

Att det skulle bli några guldmedaljer på SM hade klubben räknat med.

– Men även om det är förväntat så kan man inte bara gå in och ta det. Jag körde min judo och tyckte att den funkade även fast jag mådde dåligt dagen innan.

Han vann i klassen -90 kg efter att ha bantat ned sig sju kilo på tio dagar inför invägningen. Därför funderar han nu på att byta viktklass.

Bland övriga guldmedaljörer fanns förhandsfavoriten Sebastian Fagerhill, tillika Jonathans tvillingbror, i klassen +100 kg.

– Vi har duktiga coacher. Björn Nyberg har varit en väldigt stor del av min och Sebbes framgång.

På vardagar tränar han två pass om dagen och på helger är han ofta på tävling. Så kommer han att fortsätta även nu i semestertider, för i höst ska han tävla i Swedish Judo Open.

– Det finns ingen semester, det är bara att ligga i. Vill man så kan man.

Mer läsning

Annons