Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshow med stråssa-gymnasterna

Det de längtat mest efter var att få ha riktiga dräkter på sig. Och Klara Sahlen i 6–8 årsgruppen vill aldrig sluta med gymnastik. I går var det dags för den omtyckta och årligen återkommande julshowen i arenan där alla grupper visar upp sig.

Annons
Uppvisning. Maja Svensson, Klara Sahlén, Mayla Nilson, Elsa Lindqvist och Linnéa Lindqvist i 6–8-årsgruppen tävlade för första gången i lördags och kom tvåa, och var med uppvisningen i går.

LINDESBERG. Det har varit gymnastik hela helgen, och juluppvisningen är en tradition sedan många år tillbaka. Tävlingen Lindesbergspokalen var under lördagen, berättar Sofia Liodden i styrelsen för gymnastikföreningen.

– Det gick jättebra, vi hade miniorer, juniorer och ungdomar med och de tog guld allihop, förklarar hon.

Dessutom har de besök av gymnaster från Danmark och Ryssland som deltog både på tävlingen och uppvisningen.

Och för barnen i ledaren Maja Frödéns grupp, 6–8 år, var det första gången de tävlade. De var pirrigt, förklarar de, men kul förstås.

– Vi kom tvåa och fick var sin pokal, berättar Maja Svensson som tillsammans med Klara Sahlén, Mayla Nilsson, Elsa Lindqvist och Linnéa Lindqvist är med i gruppen. De tränar två gånger i veckan, och det de visade upp på julshowen var deras tävlingsprogram.

Bland det roligaste med gymnastiken är att lära sig nya saker, tycker Maja. Och de har längtat efter att få ha på sig riktiga tävlings- och uppvisningsdräkter, och det fick de ha för första gången i helgen.

Julshow. Ungdomsgruppen är en av alla de grupper som gjorde ett bejublat program.

Mer läsning

Annons