Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända namn på nya chefstjänster

Irene Eriksson, Peter Lundell och Leif Lindström. Det är de tre som får tjänsterna som verksamhetschefer i kommunens nya skolorganisation.

Annons

Skolorganisationen i Lindesberg har tidigare varit områdesindelad med en chef för nordväst, en för södra och en för östra delen, när det gäller förskola och grundskola. Dessutom har det funnits en gymnasiechef.

I den nya organisationen kommer det istället finnas en verksamhetschef för förskolan, en för grundskolan och en för gymnasiet.

Likvärdiga förskolor

En anledning till omorganisationen är att både kommunen själv och skolinspektionen såg att verksamheterna utvecklades olika i de olika områdena. Tanken med den nya organisationen är att till exempel förskolorna ska bli mer likvärdiga var de än finns i kommunen.

– Verksamhetscheferna kommer att fokusera på utveckling, förklarar Arnold Bengtsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Rektorernas ansvarsområden ska också bli tydligare. Under verksamhetscheferna kommer det att finnas ett 25-tal rektorer och förskolechefer, vilket är det samma som i dag.

Nytt är också att verksamhetscheferna inte kommer att vara placerade på någon skola utan kommer att sitta i Lindesberg tillsammans med förvaltningschefen.

– På så vis kan vi också få en koppling mellan de olika verksamheten. Vi vill ha en röd tråd från förskolan till gymnasiet, säger Arnold Bengtsson.

Välkända namn

Det är välkända namn som har fått de nya tjänsterna. Irene Eriksson ska ha hand om förskolan. Hon är i dag områdeschef på östra. Södra områdeschefen Peter Lundell får grundskolan medan Leif Lindström, som har varit tillförordnad områdeschef för nordöstra sedan i höstas, blir gymnasiechef.

– Det kan tyckas att det var förutbestämt vilka som skulle få tjänsterna, men så var det inte. Vi hade flera kompetenta utmanare, säger Arnold Bengtsson.

Sökte inte

Den nuvarande gymnasiechefen, Kent Hiding, valde att inte söka tjänsten eftersom han kommer att gå i pension hösten 2012. Under sitt sista år i kommunen kommer han att jobba med lokalfrågor.

Den nya organisationen sjösätts i höst.

Mer läsning

Annons