Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta ritas om efter verklighet

Utgångspunkten när Lindesbergs nya industriområde planerades var att den så kallade rakanskulle användas för toppklasserna inom dragracingsporten. Det kan det bli ändring på. Dessutom ska formella felaktigheter i området rättas till.

Annons
Linde Open 2009.  Motorklubben SHRA Lindesberg har haft ett nyttjandeavtal för ”Industrirakan”. Det vill inte kommunen förlänga. Arkivbild.

– Väldigt mycket mark är undantagen med hänsyn till tävlingar. Skulle vi exempelvis få möjlighet till en stor företagsetablering är det inte rimligt att det står mot ett par dragracingtävlingar om året, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S).

Motorklubben SHRA Lindesberg har ett nyttjanderättsavtal med kommunen åren 2010-2015. Klubben har ansökt om en tioårig förlängning. Det är en förutsättning för att kunna söka anslag ur fonder.

Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott har gett näringslivs- och utvecklingsavdelningen i uppdrag att avslå SHRA:s begäran.

Näringsliv och utveckling ska även arbeta fram ett förslag på att förändra detaljplanen för området. Detta för att möjliggöra större utnyttjande av området för industri.

Därutöver ska det som under uppbyggnaden av området inte följt den gällande detaljplanen också rättas till. – Som jag ser det får man ta ställning till större dragracingtävlingar från gång till annan i framtiden, säger Ceder.

NA har sökt SHRA utan att lyckas under tisdagsförmiddagen.

Mer läsning

Annons