Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny herde

Sören Trygg, för tillfället kyrkoherde i Svenska kyrkan i i Schweiz, blir ny kyrkoherde i Linde bergslags församling. Men han tillträder inte förrän tidigast nästa sommar.

Annons

– Jag har drygt ett år kvar på mitt kontrakt, därför kommer jag inte att kunna tillträda förrän någon gång nästa sommar, förklarar han dröjsmålet.

Sören Trygg var kyrkoherde i Skinnskatteberg åren 2003 till 2008. Han har inte har någon djupare erfarenhet av Lindesberg som ort och församling, men har fått positiva intryck.

– Jag varit där på kurs och informationsdagar med stiftet vid flera tillfällen. Sedan är jag västmanlänning, född i Västerås och uppvuxen i Arboga. Jag tycker om Västmanland och Bergslagen.

@NA Fråga:Vad förväntar du dig av ditt nya arbete?

– Jag förväntar mig ett spännande, roligt och utmanande arbete. Jag har förstått att det finns mycket god vilja och goda idéer i församlingen. Jag hoppas kunna utveckla församlingsarbetet ytterligare tillsammans med medarbetare och kyrkoråd.

Kyrkorådets ordförande Lena Åkergren Clasgård tycker att det är bra att församlingen äntligen gjort klart med en ny herde.

– Det känns skönt. Vi ska träffas om några veckor för att göra upp om detaljerna kring hans tillträdande, säger hon.

Vikarierande herden Sven Åke Dahl stannar fram tills Sören Trygg tillträder.

Klas Holmquist

0581-844 64

[email protected]

Mer läsning

Annons