Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klurigt och kul mitt i byn

Alla var överens. De banor som Fellingsbro GoIF:s orienteringssektion lagt för lördagens sprint-DM i orientering var kluriga, men bra och utslagsgivande. – Det gällde att ha ögonen med sig, konstaterade Hans Egefalk från Hagaby GoIF.

Annons
Missnöjd efter miss. Josefin Wallenhammar från Hagaby går i mål, lite missnöjd efter en miss där det gick en förarglig extra minut.

Omkring 240 löpare från knappt 20 klubbar inom och utom distriktet ställde upp i 24 klasser.

– Vi har några klubbar från granndistrikten som kör sina KM på våra banor efter ordinarie DM-tävlingen, förklarar tävlingsledaren John Martinsson FGoIF.

Varierad bana

Det gick snabbt ute på banorna. På en dryg kvart hade de bästa tillryggalagt sträckan mellan starten vid Missionskyrkan och målet vid skolan. Och då hade de som sprang fått se en varierad bana där kontrollerna fanns i såväl skogen som i parker och mellan hus.

– Det är så det ska vara. En bra blandning. Då är det som roligast, ansåg Hans Egefalk i H50 medan han diskuterade vägval och missar med klubb- och klasskompisen Torbjörn Karlsson.

Första gången

Det är första gången som Fellingsbroföreningen arrangerat ett sprint-DM och att lägga banorna var kanske den största utmaningen.

– Det handlar om många kontroller och de ska vara så placerade att banorna blir lika långa och rättvisa. Det är svårt men spännande, förklarade John Martinsson strax före tävlingsstart.

Ett drygt 50-tal funktionärer inklusive ett inlån av tre från Lindebygdens OK höll ordning på såväl löpare, som åskådare samt inte minst biltrafiken.

– Löparna korsar vägarna på flera ställen och i dag har de förkörsrätt, berättade en av flaggvakterna på genomfarten.

Favorit vann H21

En av förhandsfavoriterna i huvudklassen H21 var OKTisarens Daniel Attås. Han tycker det är kul med sprinttävlingar inne i samhällena, men trivs annars lika bra ute i terrängen. Före tävlingen var han lite nyfiken på hur banan skulle se ut.

– Jag misstänker att det blir en hel del asfalt, sa han strax före start.

Efter målgång och DM-seger med tiden 16.27 var han inte helt nöjd med sin insats.

– Jag orienterade bra, men skulle ha pressat lite hårdare.

Maria Westher, OK Tisaren, vann D21.

Parkkontroller. I Parken framför församlingshemmet fanns två kontroller. Här stämplar en Hagabylöpare medan en annan från KFUM Örebro är på ingång.
Vägval. Torbjörn Karlsson och Hans Egefalk diskuterar vägval och misstag efter genomförd tävling.

Mer läsning

Annons