Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolbullar vid forsen

Kolbullar med fläsk, underhållning och vacker natur. Allt detta och lite till bjöd Hammarbackens hembygdsförening på när de arrangerade ”En dag vid forsen”.

Annons
Smider medan järnet är varmt. Smederna B-G Risberg och Bengt Gustafsson från Öskebohyttan var i Hammarbacken och visade upp sitt hantverk.

Naturen längs forsen i Hammarbacken är fantastiskt vacker, och tanken var att alla programpunkter skulle hållas vid forsen. Men den iskalla blåsten och det ostadiga vädret gjorde att vissa delar fick flytta inomhus.

– Vi hade otur med vädret förra året också, konstaterar Anna-Britta Forslund, ordförande i hembygdsföreningen.

I fjol var det premiär för det här arrangemanget och trots det dåliga vädret kom det då runt 200 personer till Hammarbacken. Tanken är att den här dagen har kommit för att stanna och att den ska växa succesivt med sång, musik och kultur.

– Vi vill ha en marknad, men inget krimskrams, säger Anna-Britta Forslund bestämt.

Underhållning

I år bjöds det på musik både av Bergslagernas spelmansgille och av Sebastian Flodenberg. Det fanns också en utställning med konst av Mikael Luth och Eva Flodenberg.

För den hungrige grillades det kolbullar med fläsk vid forsen. Grillmästaren Nils Detlofsson hade lite problem med att kolbullarna fastnade i pannan.

– Men det är smaken som räknas, tyckte han.

Och att de var goda kunde Jan Östberg, från Öskevik, intyga.

– De smakar alldeles utmärkt, säger Jan som gärna åker till Hammarbacken när det är något arrangemang.

– Det är roligt att de hittar på så mycket saker. Dessutom är det fantastiskt fint här.

Sitter fast. Nils Detlofsson hade lite problem med att kolbullarna fastnade i pannan, men han lovade att de ändå smakade gott.
Naturskönt. Jan Östberg från Öskevik tycker att det är vacker natur vid forsen i Hammarbacken. Han passade också på att smaka en hård knäckebrödsmacka med glödsill och rödlök.

Mer läsning

Annons