Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd bjöd Helena på fikamöte

– Det är skönt att veta att de tar avstånd från handlingen, säger Helena Hansson som i veckan haft ett möte med kommunalråden Anders Ceder (S) och Irja Gustavsson (S) beträffande enhetschefen som efterforskade källa på Helenas anonyma insändare.

Annons

På ett kommunfullmäktige lovade Anders Ceder (S), kommunstyrelsens ordförande, att han skulle kontakta Helena Hansson när han satt sig in i vad som hände på det personalmöte där Helena fick sitt meddelarskydd kränkt.

I onsdags bjöds hon därmed in till ett fikamöte.

– Jag var lite nervös innan, jag ville ställa Anders Ceder mot väggen för jag tyckte att han hade uttryckt sig konstigt till NA, säger Helena Hansson och berättar att hon syftar på en artikel den 17 april då Anders Ceder citeras enligt följande: ”Jag har inte gjort något fel i det här ärendet. Jag har inte begått något brott och det har inte kommunen heller.”.

På mötet ska Ceder enligt Helena hållt fast vid att det varken var han eller kommunen som gjort fel, utan den enskilda tjänstemannen som begått ett lagbrott.

– Jag förstår den förklaringen men jag kan tycka att kommunen har ett ansvar över att cheferna har rätt utbildning också, säger Helena.

De båda kommunalråden underströk på mötet att de inte står bakom enhetschefens beteende och att det inte får gå till på det här sättet.

– Jag struntar egentligen i om jag får en ursäkt eller inte, men jag ville få det bekräftat att det som hände var fel, säger Helena som allt som allt är nöjd med mötet.

Mer läsning

Annons