Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen backar efter festdiskussionerna

Personalen kommer att få gå gratis på Lindeskolans jubileumsfest i september.På måndagsmorgonen ville Sparbanksstiftelsen Bergslagen bekosta lärarnas festdeltagande. Nu har politikerna i nämnden beslutat att ta det från sitt eget konto istället.

Annons

Planen för jubileumsfesten var att både nuvarande och före detta personal som bjudits in skulle betala 250 kronor. Samtidigt skulle politiker, tjänstemän, skolans samarbetspartners och jubileumskommittén få gå gratis.

Många lärare har aviserat att de inte tänker gå på en sådan fest. Hos Sparbanksstiftelsen Bergslagen agerade man direkt när man läst artikeln i NA på måndagsmorgonen.

- Vi kommer att stå för personalens kostnader för jubileumsmiddag. Vi tycker det är märkligt att personalen, som är skolans viktigaste resurs, ska behöva betala, sa stiftelsens ordförande Oa Holfve.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen gör sedan flera år andra insatser på Lindeskolan. Bland annat bekostar den Bel-priset och stärker upp ekonomin för skolans marknadsföring.

Under måndagen hade sedan Barn- och utbildningsnämnden sitt arbetsutskott och tog då upp ärendet.

- Vi beslutade att vi tar den kostnaden i nämndens budget, så alla bjuds på festen, säger ordförande Linda Svahn (S).

Tror du att det går att reparera den här fadäsen?

- Det återstår att se. Jag förstår personalens känsla. Men nu hoppas jag verkligen att alla vill gå på festen och kan se det som roligt.

Mer läsning

Annons