Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har inte råd att betala

Varken Lindesbergs kommun eller det kommunala fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder AB har några möjligheter att finansiera en brohöjning. Kommunalråd Anders Ceder (S) menar att det blir en fråga för båtklubben.

Annons

– Våra möjligheter att stötta projektet ekonomiskt är små, säger han. Vi har inte pratat om ekonomisk hjälp överhuvudtaget.

Ceder hjälpte båtklubben med att ordna en kontakt med Specialfastigheter. Sedan dess har han inte haft någon kontakt med båtklubben.

– Jag och Stefan Eriksson på Libo var också med och skrev ett brev till Specialfastigheter för cirka ett år sedan. I brevet påpekade vi vikten av en brohöjning.

Kan inte finansiera

Stefan Eriksson, verkställande direktör vid Libo, råder båtklubben att göra ett upprop till företag, organisationer och privatpersoner om sponsring.

– Då skulle vi kunna vara med och bidra som alla andra, säger vd:n. Men då måste vi veta vad det kostar. I sådana här sammanhang har vi varit med och stöttat tidigare. Däremot kan vi inte gå in och finansiera ett sådant här projekt. Det måste båtklubben göra.

Mer läsning

Annons