Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tvekar om bidrag till konstgräs

Kultur- och fritidsnämnden har bordlagt frågan om driftbidrag till den konstgräsplan med tak som IFK Lindesberg vill bygga vid fritidsbyn. Jan Holmquist, tillförordnad kultur- och fritidschef, ska inför nästa möte ha kontakt med idrottscollege vid Lindeskolan och IFK.

Annons

– Nämnden är positiv till IFK:s plan, säger kultur- och fritidschefen. Men det finns en del frågetecken. Ett är om klubbens ekonomi. Ett annat är om fotbollsgymnasiet vid Lindeskolan kan använda hallen. Det är ju ingen lång sträcka mellan skolan och fritidsbyn. Men skolan måste vara med på den här lösningen.

Certifikat hotade

Björn Nyberg, projektansvarig vid idrottscollege, befarar att Lindeskolans fotbollsgymnasium blir utan certfikat från hösten 2011 om fotbollseleverna hänvisas till en hall vid fritidsbyn.

– Svenska fotbollförbundet kräver att huvuddelen av träningen ligger inom skoltid och att det finns en plan som är tillgänglig under vintern. I och med att fritidsbyn ligger en bit bort blir det svårt tidsmässigt. Jag tror inte vi klarar att träna inom skoltid. I så fall får vi inget certifikat.

Enligt Björn Nyberg blir då konsekvensen att fotbollsgymnasiet måste läggas ned. Bergslagsalliansen och Lindeskolan har dock inte gett upp utan jobbar för att kommunen ska bygga en konstgräsplan intill Lindesberg arena. Men frågan är om det är politiskt möjligt för kommunen att satsa på två anläggningar i centralorten.

Konstgräs i Frövi

– Det går inte, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Jönsson (C). Däremot tycker jag det behövs två konstgräsplaner i kommunen. En av dessa bör ligga i Frövi.

När det gäller en konstgräsplan vid Lindeskolan funderar Bo Jönsson på om det är den mest lämpliga lokaliseringen. Han befarar att det kan bli för trångt på skolområdet.

– Klarar IFK Lindesberg att genomföra sitt projekt är det förmånligt för kommunen, säger Bo Jönsson. Men innan vi tar ett beslut om ett årligt driftbidrag på 200 000 kronor vill vi ha besked om klubben klarar det ekonomiskt.

Mer läsning

Annons