Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledning lovade bättring

Något som inte får inträffa har hänt. Återigen säger jag att det är beklagligt och vi ska göra så mycket vi kan för förbättringar. Det sa Anders Ceder (S) inför fullmäktiges 45 ledamöter och åhörare under tisdagskvällen med anledning att efterforskandeförbudet har brutits i kommunen.

Annons
Personligt möte. – Jag ska ta kontakt med insändarskribenten så fort när jag satt mig in i vad som skett lite bättre, säger Anders Ceder (S).

 – Så snart jag satt mig in i ärendet lite bättre ska jag ta kontakt med insändarskribenten som har drabbats, säger Ceder.

Sedan lämnade han över till kommunens högste tjänsteman att berätta vad som skall göras för att förhindra att nya övertramp sker mot yttrandefrihet och efterforskningsförbud. Några garantier att det aldrig händer igen konstaterade han inte går att ge i en stor organisation.

– Liksom Anders Ceder beklagar jag det som hänt. Exakt i detalj vad och varför en chef bröt mot efterforskningsförbudet har Christer Lenke i uppdrag att utreda. Inte minst för att besvara de anmälningar som NA gjort till både JK och JO.

– Det finns brister i vår utbildning av chefer på detta område. De ska vi arbeta fram mer strukturerade kompletteringar till än de nuvarande för både chefer och alla anställda, säger Christer Lenke.

Kommunledningsstaben förbereder också en extra särskild utbildning för 80 chefer.

– Den ska ges före sommaren, sa Lenke.

Mer läsning

Annons