Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrenter söker tillsammans efter tandläkare

Folktandvården och Praktikertjänst i Lindesberg gör gemensam sak i jakten på tandläkare. I Tandläkartidningen söker de i en gemensam annons efter personal.

Annons
Samannonserar. När privattandläkare Torbjörn Lindhe föreslog samannonsering nappade Folktandvården. Nu hoppas Lindhe att greppet ska vara gynnsamt för bägge parter.

Både Folktandvården i Lindesberg och privatkliniken behöver personal. Och i hopp om att kunna locka till sig ett tandläkarpar till orten annonserar de nu gemensamt. Syftet är att tandläkarna ska bosätta sig i Lindesberg om den ena får jobb på Praktikertjänst och den andre hos Folktandvården.

– Bakgrunden är att en kollega till mig bara jobbar ett år till innan sin pension, och jag insåg att det nog inte blir så lätt att hitta en efterträdare till honom. Samtidigt vet jag ju att Folktandvården är himla duktig på att hitta tandläkare till länet även om i princip alla vill bo i Örebro, berättar privattandläkare Torbjörn Lindhe som plötsligt slogs av tanken att det kunde gå att samverka på något sätt.

Han tog därför kontakt med tandvårdsdirektör Bengt Sjödin som nappade på idéen att med gemensamma krafter försöka rekrytera tandläkare till Lindesberg.

Den här typen av samannonsering mellan privat och offentlig tandvård är helt ny. Enligt Torbjörn Lindhe så har privatkliniker på andra håll försökt få till liknande samverkan, men landstingen i landet har inte tidigare inte nappat.

– Men Bengt är ju lite okonventionell så han tyckte direkt det var idé att prova.

Förutom annonsen i Tandläkartidningen kommer samannonseringen att synas även i Praktikförmedlaren, samt i respektive parts montrar på tandläkarstämman i Göteborg i mitten av november.

Torbjörn Lindhe hoppas förstås att annonseringen ska bli lyckosam.

– Det kan förhoppningsvis bli bra för bägge parter och bli något som håller i längden.

Att få till en kontinuitet är annars ett av de stora problemen med att de flesta tandläkare som rekryteras till tjänster ute i länet väljer att bo i Örebro. Det är också ofta nyutbildade som anställs vilket gör att det i regel är stor omsättning på dem.

– Min förhoppning nu är att vi ska hitta ett par som är beredda på att etablera sig i Lindesberg och stanna här. Det vore bäst för alla och något som ju även skulle gagna kommunen, konstaterar Torbjörn Lindhe.

Mer läsning

Annons