Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för festival på Prästryggen i Frövi

Föreningen Rockviken försattes i måndags i konkurs vid Örebro tingsrätt. Trots en lyckad festival i somras på Prästryggen i Frövi så sprack ekonomin.

Annons
Hårdrockscen. I somras spelade 23 band på hårdrocksfestivalen i Frövi.Arkivbild 2014

– Det såg bra ut med biljettförsäljningen inför konserten, men kanske blev vi för övermodiga. Sammantaget blev intäkterna för låga och utgifterna för höga när alla räkningar till slut kommit in, säger Daniel Lindmark. Han har suttit i styrelsen för föreningen Rockviken.

Festivalen i somras var andra året och Rockviken tog över ett arv efter en tidigare rock- och bluesfestival på badet och campingen i Frövi. Flashboda lades ned efter nio genomförda årliga festivaler.

 Hårdrocksfestivalen 2014 pågick den 25 och 26 juli. Både lokala och internationellt etablerade rockband spelade, exempelvis Bullet, Ammotrack och Smash into pieces.

– Rockviken fick bra respons både från band och publik. Evenemanget fungerade bra. Vi gjorde så gott vi kunde, men det räckte inte. Den här föreningen klarade inte av det och om någon skulle ta upp tråden i framtiden vet jag inte, säger Lindmark.

Advokat Peter Bredelius ur utsedd till konkursförvaltare.

Före Rockviken och Flashboda bluesförenings festivaler på Prästryggen var Augustibuller en långlivad musiktradition i Lindesberg med tolv genomförda år innan det blev konkurs inför festivalen 2008.

Mer läsning

Annons