Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körprojekt för de lite yngre barnen

Barn i lågstadieåldern erbjuds nu möjlighet att delta i körverksamhet på flera håll i Lindesberg.– Det här är för de som vill testa på att sjunga ihop inför en publik, säger Sofia Nordlund, pedagog och körledare i Linde bergslags församling som startat ett barnkörsprojekt.

Annons
Den som trodde att körsång var en lugn aktivitet fick snabbt känna på verkligheten när Sofia Nordlund ledde de tre deltagarna Malva Haikara, Ariel Bergdahl och Ella Fjellstedt in i ett avancerat rörelseschema till musiken.

De är inte så många, tre stycken närmare bestämt, men de är desto mer entusiastiska. Malva Haikara, Ariel Bergdahl och Ella Fjellstedt hade alla tre lockats till församlingens nystartade barnkörprojekt på tisdagseftermiddagen.

Projektet vänder sig till barn i åldrarna sex till nio år.

Deltagarna kommer att träffas de fyra kommande veckorna och träna på körsången för att sedan genomföra ett uppträdande på församlingens familjegudstjänst i slutet av mars.

– I höstas fick de lite äldre barnen prova på, det mynnade ut i en FN-konsert, säger Sofia Nordlund.

Hon berättar att

församlingen har fem aktiva vuxenkörer men ingen barnkör.

– Om det visar sig att det finns intresse så kanske det här kan mynna ut i att vi startar en barnkör, men vi har valt att först prova det här i projektform så att det är under en begränsad tid.

Barnkören är öppen för alla barn, även de som inte tidigare deltagit i församlingens aktiviteter.

– Vi hoppas att det kommer ett gäng sångglada barn som vi kan erbjuda en bra aktivitet, säger Sofia.

En annan barnkör

som drar igång repetitionerna den här veckan är Kulturskolan Garnalias barnkör som ska medverka på vårens stora Astrid Lindgren-konsert i Lindesberg Arena.

– Vi har dragit igång ett projekt tillsammans med kommunens alla blåsmusiker, säger Rickard Samuelsson på Kulturskolan.

Den 25 april, exakt två månader efter att barnkörens repetitioner inleds, sätter de upp konserten tillsammans med Lindesbergs storband, Linde Symphonic Band, Guldsmedshyttans musikkår samt den barnkör som redan finns på Kulturskolan.

Och intresset har

varit stort.

– Vi har ett 20-tal barn i den kör som redan finns och nu har runt 20 till anmält sig till det här projektet. Det blir ganska stort tillsammans med blåsmusikerna som är runt 70 stycken, säger Rickard Samuelsson.

Konserten kommer innehålla hela 19 Astrid Lindgren-låtar.

Mer läsning

Annons