Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräftfiske troligen den 10 augusti i år

Precis som förra året blir det ett tillfälle för allmänheten att fiska kräftor i Lindesberg i år. Preliminärt datum är fredag den 10 augusti.

Annons

Efter en riktigt dålig fångst 2009 ställdes kräftfisket för allmänheten in helt under 2010. Förra året var fisket tillbaka, men bara vid ett tillfälle, istället för som tidigare vid två. Även i år väljer arrangören Lindesjöns fiskevårdområdesförening att ha ett fiske.

– Folk måste få kräftor om det ska vara någon idé att ordna detta. Men förhoppningen är att vi ska kunna ha två fiskekvällar igen framöver, säger ordförande Roland Johansson.

2 500 fångades förra året

Drygt 2 500 kräftor fångades förra året vilket är ett bra resultat. Fångsten var som vanligt störst i Dalkarlshyttan.

Sommarens fiske kommer att bli som tidigare. Det finns 132 fiskeplatser i Bottenån, Dalkarlshytteån och Lindesjön, samt 30 barnland längs Strandpromenaden. Dessa lottas ut till kommuninvånarna. Förra året var det runt 500 personer som anmälde sitt intresse att vara med.

Den 29 mars håller fiskevårdområdesföreningen årsstämma och då ska alla detaljer spikas. Föreningen planera också att som tidigare släppa ut regnbåge i Lindesjön under sommaren.

Mer läsning

Annons