Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftsamling för Lindesberg bildat

Under namnet Kraftsamling Norra Lindesberg har tre pensionärsföreningar organiserat sig tillsammans. Och nu kräver den nybildade organisationen att en utredning om anropsstyrd flextrafik i kommunen startas.

Annons

Under devisen tillsammans blir vi starkare bildar SPF Seniorerna Löa-Storåbygden, PRO Ramsberg och PRO Storå-Guldsmedshyttan en paraplyorganisation med namnet Kraftsamling Norra Lindesberg.

– Vi har än så länge bara en interimsstyrelse för Kraftsamling Norra Lindesberg. Men vi har redan börjat att agera i två politiska frågor, berättar Kennert Berisson från PRO Storå-Guldsmedshyttan.

Det handlar om att förbättra kollektivtrafiken för kommunens äldre invånare, framför allt i glesbygden. Och om att förbättra möjligheterna för äldre i glesbygden att bo kvar i sin hemby.

– Det handlar om äldre personer som vill bo kvar där de bor i dag men som inte orkar att sköta sin villa. Då behöver det byggas boendealternativ i form av lägenheter.

Nu har Kraftsamling Norra Lindesberg skrivit ett brev med sina synpunkter och krav. Brevet har skickats till samtliga partier i kommunfullmäktige i Lindesberg. Kraftsamling Norra Lindesberg vill att kommunen ställer sig bakom önskemålet att en utredning, tillsammans med Region Örebro län, inleds om att starta en anropsstyrd flextrafik i Lindesbergs kommun.

Kennert Berisson.

Mer läsning

Annons