Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristinavägen öppen igen

Kristinavägen är åter öppen för trafik i båda riktningarna. Men redan första dagen körde en buss ned en granitpollare i korsningen Kristinavägen och Skolgatan. – Den är där för att skydda de gående, säger vägarbetaren Kjell Karlsson, som var på plats vid bygget i korsningen.

Annons
Till mångas glädje går det åter att köra i båda riktningarna på Kristinavägen. Både handlare och konsumenter har riktat kritik emot den begränsade framkomligheten som varit en följd av ombyggnationen, något som byggarbetarna har märkt av. – Det är ju vi som är här rent fysiskt, säger vägarbetaren Kjell Karlsson. Foto: Elin Kjellin

Tidigare i år startades den fjärde etappen i ombyggnationen av Kristinavägen. Det har lett till begränsad framkomlighet på Kristinavägen. Något som mött stark kritik från de berörda handlarna i Lindesberg.

– Jag är inte emot byggnationen som sådan men jag är emot att de tar bort parkeringsplatser och att det har tagit så lång tid, säger Mattias Eriksson, ordförande i Svensk Handel Lindesberg.

Skillnad direkt

När Kristinavägen åter trafikerades på torsdagsförmiddagen märktes skillnaden direkt enligt Carina Ekroos, butikschef på Synsam.

– Nu är tillgängligheten bra igen. Det är positivt för både oss och för kunderna, säger hon.

En buss fick dock problem i korsningen Kristinavägen och Skolgatan, när trafiken åter öppnades, och körde ner en granitpollare.

– De är till för de oskyddade trafikanterna. Men det är beräknat så att det ska finnas rum för en buss i korsningen, säger Mats Lidestig, trafikordningsansvarig.

Handikappanpassning

Nu blir nästa steg i ombyggnationen av Kristinavägen att ta bort gatsten och handikappsanpassa korsningar.

– Först ut är korsningen vid Norrtullgatan, man ville börja så långt från Lindemarken som möjligt. Vägen kommer hela tiden att hållas öppen för trafik, säger Mats Lidestig.

Från korsningen vid Norrtullgatan kommer handikappsanpassningen av korsningar sedan att förflytta sig söderut vartefter de blir färdiga.

Mer läsning

Annons