Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritisk mot nyaskolskjutsarna

STORÅ. Anders Hedlund, pappa till femårige John, är kritisk till den nya skolskjutsorganisationen i kommunen. I ett brev till kommunstyrelsen i Lindesberg ställer han ett antal frågor.

Annons
Tveksam. Från i höst måste Anders Hedlunds femårige son John åka linjebuss till skolan. Men Anders vet inte om han törs låta sonen göra det.

– Från i höst ska John och alla andra barn mellan fem och nio år åka linjebuss mellan Storå och Hagabackens skola i Guldsmedshyttan.

Det innebär att vem som helst kan åka med den här och alla andra skolbussar eftersom de kommer att ingå i linjetrafiken.

– Det gör mig orolig, säger Anders. En okänd gärningsman kan kliva på och utsätta barnen för övergrepp. Jag är också rädd för att det kommer att bli många olika chaufförer som kör. Hur ska de kunna hålla reda på alla barn?

Blev överraskad

För Anders Hedlund kom den nya skolskjutsorganisationen som en överraskning för några dagar sedan. Inte heller hans närmaste grannar, som också har barn, visste någonting.

– Informationen har varit bedrövlig. Jag hoppas kommunen ändrar beslutet och behåller den tidigare skolskjutsorganisationen. Annars får jag köpa en bil till, men det blir en dyr lösning för mig som privatperson.

Storåbon vill nu bland annat ha svar på varför informationen varit knapphändig, hur säkerhetsfrågor värderats, om någon föräldrarepresentant ingått i förarbetet och vilka kriterier kommunens representant ställde vid upphandlingen.

Mer läsning

Annons