Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kul att sjunga i Lindesberg”

De är lindesbergare och har sjungit för samma sånglärare i Ungern. Trots det har de aldrig sjungit tillsammans. I januari sätter Rebecka Sternberg och Lena Ehnvik äntligen upp en konsert ihop.

Annons

– Det blir fantastiskt att sjunga här på hemmaplan. Det var länge sedan, säger Rebecka Sternberg och får medhåll av Lena Ehnvik.

– Det ska bli kul att sjunga i Lindesberg, speciellt framför släkt och vänner som inte hört oss på länge.

Den 16 januari klockan 18 håller de ”Konsert i vinterljus” i Lindesbergs kyrka.

Både Rebecka och Lena började sjunga för lindesbergaren Gun-Britt Bikfalvy och har sedan fortsatt studera klassisk sång och musik. Därför kommer publiken bland annat att få höra duetter ur Mozarts operor Figaros bröllop och Titus, samt en aria ur Händels Messias och flera sånger av Schumann.

– Jag älskar att sjunga den här musiken. Det sätts upp alldeles för få klassiska konserter i Lindesberg och det är fantastiskt att vi fått möjligheten att anordna vår, säger Rebecka.

Lena läser vid Kulturamas Operastudio i Stockholm och Rebecka går sin utbildning vid Franz Liszts musikakademie i Budapest. Det var organisten i Linde bergslags församling, Antje Bernhardt, som frågade om de ville sjunga då de var på plats i Lindesberg.

Thomas Bernhardt ska ackompanjera på piano. Han tycker att det är roligt att det finns talanger från staden.

– Det är otroligt att vi har den här tillgången till sångare. När man framför sådan här vacker musik är det inte bara att spela rakt av efter noter, man måste göra musik av det, säger han.

Efter konserten bär det av tillbaka till Budapest och Stockholm. Lena tänker försöka komma in på Operahögskolan till våren. Drömmen för de två lindesbergarna är ju att bli operasångerskor.

– Jag vill kunna leva på det och ha det som yrke. Det måste man hela tiden ha som mål, säger Lena.

Arrangör för konserten är Linde bergslags församling.

Elin Kjellin0581-84431

[email protected]

Mer läsning

Annons