Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul med ponnytrav tycker Timmi

Under veckan har ponnytrav stått på schemat flera dagar på travbanan i Fornaboda. Travskolan i Örebro har haft ponnytravläger samt prova på-aktiviteter för allmänheten.

Annons
Dags för en åktur. Timmi Hööst ska strax ut på travbanan tillsammans med Elin Troedsson.

– Vill du styra ponnyn eller vill du bara sitta bredvid och åka med? frågar Elin Troedsson.

Elin är en av hjälpinstruktörerna idag på travbanan. Timmi Hööst, 7 år, skakar lite försiktigt på huvudet. Han åker gärna med i sulkyn men styra hästekipaget själv vill han inte göra just nu.

– Jag har aldrig åkt häst eller ridit förut, berättar Timmi.

Löa friskola är här idag och alla barnen ska få chansen att åka i sulkyn efter ponnyerna på travbanan. Prova på-dagen ingår i Familjeveckorna i Bergslagen. Lägret arrangerades av Travskolan Örebro med Fornaboda travbana, Örebro kommun och Örebrotravet bakom sig.

– Vi har precis avslutat ett tvådagars ponnyläger här, berättar Cajsa Friberg som är utbildad travskoleinstruktör. Nu avslutar vi ponnyveckan med några timmars prova på-aktiviteter för allmänheten.

Gotlandsruss och shetlandsponnyer används för tävlingar i trav i Sverige och hästraserna fanns med på lägret också.

– Hästarna har precis kommit tillbaka från sitt sommarlov och började nu säsongen med några travdagar i Fornaboda, säger Cajsa.

Elin Troedsson, Emilia Wilhelmsson, Ida Olofsson och Molly Eriksson var med på lägret och är även hjälpinstruktörer idag på travbanan.

– Vi har övat slalomkörning och ridit monté. Idag har vi även övat på snabba positionsbyten på banan samt kört trav i skogen, säger Molly som även tävlar i ponnytrav.

Ponnytrav på Fornaboda. Travskolan har haft ponnyläger samt prova på-dagar i ponnytrav.
Cajsa Friberg, travskoleinstruktör.

Mer läsning

Annons