Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur och fritidkan gå skilda vägar

Hur ska kultur- och fritidsförvaltningen i Lindesbergs kommun organiseras i framtiden? Den frågan håller kommunchef Lennart Jansson på att undersöka. I augusti ska han redovisa sina synpunkter för kommunstyrelsen.

Annons

– En fråga är om vi ska dela på kultur och fritid, säger kommunchefen. Vi tittade på den frågan redan i fjol. Då kom vi fram till att vi skulle fortsätta med gemensam nämnd- och förvaltning.

Kommunchefen ska titta på vilka olika alternativ som finns och vilka konsekvenser de får. Han ska också titta på hur kultur och fritid organiseras i andra kommuner.

Konsult som chef

En anledning till utredningen är att kommunen hyr konsulten Jan Holmquist som kultur- och fritidschef sedan årsskiftet. Om parterna är överens kan han sluta med kort varsel.

– Om vi är eniga kan det också bli så att Jan Holmquist fortsätter som kultur- och fritidschef till som längst årsskiftet, säger kommunchefen. Innan vi annonserar efter permanent chef måste vi veta vilken organisation verksamheten ska ha.

Jan Holmquist har semester och återvänder till Lindesberg i samband med att en etapp av O-ringen arrangeras på Käglan i slutet av juli.

Stoppad rekrytering

– Desutom kommer jag att jobba som förvaltningschef ett antal dagar i augusti. Det är allt jag vet. Både jag, personal och nämnd vill se en permanent lösning, säger Holmquist.

För en tid sedan stoppade nämnden rekryteringen av en ny idrottskonsulent. Om den tjänsten kommer att besättas är också avhängigt vilken organisation som väljs.

– Vi vill veta om vår organisation är optimal i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C). Om inte, hur skulle den kunna se ut. När och om vi kommer att göra några förändringar är det politikerna som bestämmer.

Mer läsning

Annons