Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kursgård intresserad av tillfälligt asylboende

På måndag går anbudstiden ut för Migrationsverkets upphandling av tillfälliga boenden för asylsökande. Ramsbergsgården ser det som en möjlighet att komplettera verksamheten.

Annons

– Vi har inte lämnat anbud än, men det är vår avsikt att göra, säger Joel Strandberg, Ramsbergsgårdens förestånddare.

Kurs- och konferensgården kan ha möjlighet att erbjuda cirka 50-talet boendeplatser. Det handlar om en tillfällig lösning på cirka halvåret.

Liknande boenden har funnits tidigare år på bland annat Uskavigården och dåvarande Karlslunds friluftsgård för att ta tillfälliga toppar i tillströmningen av asylsökande.

– Vi måste se över olika alternativ för vår affärsverksamhet. Det här är ett. Det är väl först om det visar sig att Migrationsverket är intresserade av oss som vi kan säga så mycket mer, säger Joel Strandberg.

Av samma anledning har det heller inte varit läge att förhandskommunicera idéerna lokalt i Ramsberg.

Ramsbergsgården är Sveriges äldsta spiritualistiska kursgård. Familjen Strandberg har drivit anläggningen de senaste tio åren.

– Vi lever med en nedläggningshotad skola och affär.I grunden är det positivt om vi kan utöka verksamheten, om än tillfälligt. Det som borde tala till vår fördel är att vi som driver anläggngningen finns på plats och är vana att ta hand om människor, säger Joel Strandberg.

Mer läsning

Annons