Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvaldags för GSK och HIK

HÄLLEFORS/GULDSMEDSHYTTAN. I dag börjar kvalspelet för hockeylagen Hällefors IK och Guldsmedshytte SK. Men vägen till division 2 är lång.

Annons

Kvalet till division 2 består av tre steg. I det första, play off 1, möts GSK–Kungsör och Hällefors–Hallstahammar i dubbelmöten. Den första matchen spelas i dag och den andra på söndag. Vinnarna möter sedan varandra i ett dubbelmöte i play off 2. Segraren därifrån går till kvalserien. Där väntar matcher mot play off-segraren från division 3 Värmland och HC Örnen, som slutade 11 i division 2 Västra B. Segraren av kvalserien går sedan upp i division 2. Vem det blir står klart den 9 mars.

– Det är en lång och svår väg, konstaterar GSK-tränaren Benny Vikström som både är lugn och förhoppningsfull inför kvalet.

– Det är avslappnat för vi känner inte att vi måste gå upp i tvåan, men vi kommer inte att tacka nej till en plats om vi tar oss dit.

Som seriesegrare får GSK möta tabellfyran Kungsör. Det är dock ett lag som GSK har haft svårt med under säsongen. Borta blev det förlust och hemmamatchen vann GSK efter förlängning.

– Det är inget som oroar mig, säger Benny Vikström som vill ha mycket fart och fläkt runt sina spelare.

– Vi ska göra det vi är bra på, och det är att åka skridskor.

Som bäst placerade lag börjar GSK borta och har favör av hemmaplan på söndag i den avgörande matchen.

HIK börjar hemma

För tabelltrean Hällefors IK är det tvärt om. Lag börjar hemma i kväll och har bortamatch på söndag.

– Jag hoppas att det kommer mycket publik och stöttar oss, säger HIK-tränaren Stefan Fridén som ser fram emot kvalspelet.

– Det känns bra och stimulerande. Eftersom vi har varit klara för kval i några omgångar nu har det varit lite avslaget på slutet. Jag hoppas att vi har en växel till att lägga i.

HIK har förlorat säsongens båda matcher mot Hallstahammar.

– Men vi slog ut dem förra år i play off, så jag hoppas att vi har ett menalt övertag, säger Stefan Fridén som vill att hans spelare ska ge järnet.

– I kval brukar det vara så att det lag som jobbar hårdast vinner.

Mer läsning

Annons