Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkbergets dag med Mulle och folkdans

Det var andra gången för arrangemanget Kyrkbergets dag men det var premiär för Linde Dansklubbs portabla dansgolv. Och så genomfördes Kyrkbergsloppet.

Annons
Kyrkbergets dag genomfördes idag, bland annat med Mulle och Friluftsfrämjandet. Mycket folk samlades på Kyrkberget och deltog i aktiviteterna.

Det var fullt med aktiviteter på Kyrkberget idag, söndag. Gruppen för Kyrkbergets bevarande fanns på plats med ett utökat arrangemang jämfört med premiären i fjol. Dessutom med ett bredare samarbete med fler föreningar.

Lagom till invigningen av årets Kyrkbergets dag hade Lennart Sjöstrand från Linde Dansklubb monterat upp det splitternya portabla drygt 52 kvadratmeter stora dansgolvet.

– Det ska premiärdansas här i dag. Och sedan ska golvet kunna användas på olika arrangemang för att visa att klubben finns och för att bidra till ett ökat intresse för dansen, berättar Lennart.

Friluftsfrämjandets Mulle-troll (Mona Karlsson) är redan igång med naturskoj med unga och gamla. Hon pratar djur och växter samtidigt som klubben tar in anmälningar till Kyrkbergsloppet som strax ska genomföras här.

Så blåser Thomas Lundkvist i en ene-lur och förklarar, med ett litet tal om parkernas betydelse i samhällens utveckling, att årets Kyrkbergets dag är invigd.

Starten för Kyrkbergsloppet går. Därefter väntar knatteorientering med Lindebygdens OK och dans med folkdansgillet och med Linde Dansklubb. En utställning om Kyrkberget visas också här, endast idag. Det är den utställning som tidigare har visats på Lindesbergs bibliotek.

Mer läsning

Annons