Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för allsång

Med nya allsångsledare och ett nytt band så är allt klart för allsången på Frövifors bruk. Nytt i upplägget är även att evenemanget delas upp i två akter.

Annons
Redo för allsång. På Frövifors bruk. Två allsångskvällar väntar, den 19 juni och den 14 augusti. Foto: Anders Almgren

Det är samling på pappersbruksmuseet i Frövifors. De olika aktörerna i allsången på Bruket träffas för att gå igenom årets program vad gäller musik och sång.

Nora-paret Björn och Marita Eckerrot har erfarenhet som allsångsledare sedan tidigare, men i Frövifors är det premiär för denna uppgift för dem. Nu diskuterar de detaljerna med Leif Lindqvist och Yngve Carper som ingår i Arboga-bandet Veteranerna som också är nya i detta sammanhang.

– Det blir mycket som är nytt i år, berättar Conny Tideman från Frövifors pappersbruksmuseum. Förutom nya allsångsledare och nya musiker så delar vi

allsången i två akter med paus och försäljning av varmkorv och fika.

Två gästartister är också inbokade, musikerna Anton Magnusson och Magnus Lindberg.

Som vanligt är det utomhusscenen vid Frövifors som gäller för arrangemanget.

– Blir det regn kan vi flytta alltsammans inomhus här också, säger Kristina Carlsson från Frövi kulturförening.

Datumen för allsången är onsdagarna den 19 juni och den 14 augusti. Arrangemanget sker i samarbete mellan Kulturföreningen i Frövi, Frövifors pappersbruksmuseum och ABF.

Allsång blir det även i Nyckelby på onsdag. Då arrangeras en allsångskväll under ledning av Caroline och Berit Kleber och ett gäng spelglada personer. Det utlovas diverse upptåg under kvällen förutom att man såklart vill ha med besökarna i melodierna. Upplägget är detsamma som förr om åren, vilket visat sig vara lyckat och lockat ett hundratal personer till sång och servering.

Mer läsning

Annons