Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långväga besök

Det var långväga besök vid höstmarknaden i Fellingsbro på lördagen. Kerstin Norberg-Khan från Washington, USA, var på besök i det gamla hemlandet och passade på att gå på marknad vid Olofsborg.

Annons
Försäljare. Inga Olsson visade upp något av det hon hade till salu för Kerstin Norberg-Khan.bild: klas holmquist

– Det är så roligt att komma hit och gå runt på marknaden. Vi har inte riktigt den här typen av verksamhet i USA, berättar Kerstin medan hon tittar på vad Inga Olsson har att erbjuda på sitt marknadsbord.

En bakduk i lapptäckesteknik intresserade, men om det skulle blir något köp var oklart. Kerstin hade nämligen rejält med kassar i händerna efter några timmar på grusplanen vid Olofsborg.

– Jag har köpt stickat av Röda Korset. Det kostar ingenting. Jag fattar inte att det blir något över till hjälp när garnet är betalt, säger hon.

Också Ulla Eklund, programansvarig i arrangerande Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening, var nöjd med lördagen.

– Vädret har varit med oss och vi har haft mycket folk. Det är roligt att människor kommer. Utan dem blir det ju ingenting, säger hon.

Det var för andra året som föreningen ordnade med höstmarknad för lokala producenter och man hoppas ett det ska kunna bli en årlig tradition.

Mer läsning

Annons