Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långväga gästerfyndade hantverk

De flesta som besökte hantverksdagarna i Vasselhyttans bygdegård under gårdagen, var folk från trakten. Men bland hemmagjorda dukar, smycken och mattor kunde man också hitta mer långväga gäster.

Annons
Syskon på besök. Erik coh Annie Sweeton gillar Lindesberg. Tillsammans med mamma Inga Sara gjorde de många fynd bland allt hantverk.

Inga Sara Sweeton med barnen Erik och Annie hade kommit ändå från Chicago. Men självklart inte enbart för att titta på hantverk.

– Barnens mormor och morfar bor i Lindesberg, så vi är på besök hos dem. Vi har varit här på hantverksdagarna de senaste tre åren tror jag, säger Inga Sara.

De fyndade både bröd, dukar och julgransprydnader.

Vasselhyttans bygdegårdsförening står bakom arrangemanget, som har en mångårig historia.

Harriet Andersson satt vid tombolan och sålde lotter.

– Vi har haft det här i så många år att det blivit en tradition. Folk väntar och frågar när det ska bli, säger hon.

Procent av intäkterna

Föreningen tar emot hemmagjorda föremål från upphovsmännen utan kostnad. Föreningen står sedan för försäljningen och tar en viss procent av intäkterna.

– Det här betyder en hel del för oss. Om våra evenemang inte går med vinst resten av året, har vi hantverksdagarna som stöd, säger Harriet Andersson.

Det är mycket arbete som ligger bakom de många föremål som säljs. Det är mestadels folk från trakten, som bidragit med sitt hantverk. Det är till exempel honung, dockkläder, prydnadsföremål, ullplädar och korgar.

På grund av det mycket varma vädret lockade nog badstranden mer än hembygdsgården under gårdagen. Men under lördagen var det mer välbesökt.

– Ja, i går var det väl ungefär 200 personer här, flikar en av damerna vid kaffeserveringen in.

Hantverksdagarna pågår hela veckan till och med söndag.

Glashjärtan på snöre. I år medverkar flera smyckekonstnärer med sina alster.

Mer läsning

Annons