Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilar får p-plats hos SHRA

Lastbilstransporterna till och från Arvinmeritor kommer att öka kraftigt i höst. Detta gör att kommunen, företaget och motorklubben SHRA planerar att anlägga en asfalterad lastbilsparkering intill motorklubbens byggnad.

Annons
Vändplan. Motorklubben SHRA har redan avverkat skogen på sin tomt vid klubbhuset. Där kommer det att bli både parkering för långtradare och depå vid motortävlingar. bild: michael landberg

– I dag kommer mellan 60 och 80 lastbilar till fabriken varje dag, säger Ulf Lager, logistikansvarig vid Arvinmeritor. När produktionsvolymen ökar i höst kommer antalet lastbilar att öka till en bra bit över 100 per dag. Därför slog vi larm till kommunen om att något bör göras för att lösa trafiksituationen.

Som situationen är i dag parkerar många långtradare på rastplatsen vid mellersta infarten i väntan på att de får lossa eller lasta inne på fabriksområdet. Det förekommer också att långtradare ställer sig på andra platser.

Kommunledningsstaben har i samråd med företaget och motorklubben kommit överens om en tänkbar lösning. Förslaget kommer upp för beslut när kommunstyrelsen sammanträder nästa gång.

– En del tycker att det här är Arvinmeritors problem, säger kommunalrådet Anders Ceder (S). Men det blir ett kommunalt problem om långtradarna kommer att stå lite överallt i Lindesberg. Som jag ser det är förslaget att göra en parkering på SHRA:s tomt realistiskt.

Löser depåproblem

Motorklubben SHRA är positiv till förslaget. Detta innebär att klubben till stora delar löser sitt depåproblem. Klubbens ordförande Mikael Blomberg ser alla inblandade som vinnare.

– För oss tror jag det här är billigaste lösningen för att få en depå. Kravet för att vi ska arrendera ut marken är att vi kan använda parkeringen tio gånger per år i samband med motortävlingar.

Arvinmeritors logistikansvarige Ulf Lager säger att det kravet kommer att uppfyllas. För att klara den ökade lastbilstrafiken kommer företaget att göra om infarten till Fotbollsgatan.

– Vi kommer också att göra en del förändringar innanför grindarna.

Rastplatsen parkering. I väntan på att få lossa och lasta vid Arvidmeritor står långtradarna ofta vid rastplatsen. Emellanåt är det ganska trångt där.BILD: MICHAEL LANDBERG

Mer läsning

Annons