Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilsparkering byggs  med försening

En lastbilsparkering kommer att byggas intill motorklubbens SHRA:s tomt vid norra industriområdet som planerat. Men den kommer att försenas ett antal månader. Hur många kan eller vill ingen säga i dag.

Annons

– Att det dröjt beror på att kommunen haft funderingar på att göra ett större projekt. Men det ligger för långt fram tiden, säger Stefan Eriksson, verkställande direktör för Industrilokaler i Lindesberg AB, Ilab.

Meritor har hela tiden sagt att parkeringen måste vara klar till den 1 november. Annars finns det risk för att gator och vägar i området kommer att korkas igen av långtradare.

Tänkbara lösningar

I förra veckan framkom att bygget inte kommit i gång och att kommunen i sista stund börjat titta på andra tänkbara lösningar. Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott gav kommunchef Peter Bring i förra veckan uppdrag att utreda om det går att bygga en större rastplats i anslutning till riksväg 50 och Fotbollsgatan.

Förvåning

Varken Meritor eller motorklubben visste någonting om dessa planer. Det var med förvåning som Meritor mottog beskedet. I slutet av förra veckan träffades företrädare för Lindesbergs kommun, bolaget Ilab och Meritor för att diskutera den uppkomna situationen.

– Vi kom överens om att den ursprungliga planen ska fullföljas, säger Torbjörn Estman, konsult vid Meritor och ansvarig bland annat för trafikflödesfrågor. Det finns inget alternativ. Men det blir en försening på ett antal månader. Nu ska vi tillsammans med kommunen ta fram nödlösningar.

Geoteknisk undersökning

Ilab har tidigare gjort en geoteknisk undersökning. Så fort som möjligt ska projektering inledas. Och motorklubben har fått ett förslag som innebär att det kommunala bolaget vill köpa loss marken.

– Sedan ska vi skriva ett avtal med Meritor, som innebär att företaget hyr parkeringen på affärsmässiga grunder, säger Stefan Eriksson. Vi planerar också att bygga en kontorsmodul intill parkeringen. När det gäller motorklubbens planer på att använda parkeringen som depå vid motortävlingar så är det en fråga mellan SHRA och Meritor.

Mer läsning

Annons