Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Libo prioriterar byggen i Lindesberg

En eventuell ombyggnad av Strandskolan och en påbyggnad av lofthuset vid Granvägen ska forceras. Däremot kommer det tänkta bostadsprojektet vid Sjövallen i Frövi att ligga på is ett tag.

Annons

– Det är kommunens önskan att vi ska försöka komma till skott med de båda projekten i Lindesberg först, säger Roger Sixtensson, fastighetschef vid det kommunala bostadsbolaget Lindesbergsbostäder. Därefter är det dags att börja planera för bostäder i Frövi.

30 nya lägenheter

Bergslagens miljö- och byggförvaltning har nyligen meddelat att nuvarande detaljplan tilllåter en påbyggnad av lofthuset med två våningar. Därmed kan det bli 30 nya lägenheter.

– Planen vinner laga kraft om ett par veckor, säger fastighetschefen. Därefter kan vi dra i gång med detaljprojektering. Men förutsättningen för att vi ska genomföra projektet är att kostnaderna håller sig inom en rimlig nivå. Jag hoppas vi kan ta ett definitivt beslut om några månader.

När det gäller Strandskolan tittar Libo som bäst på olika förslag till ombyggnad. Fastighetsbolaget diskuterar olika lösningar med stadsarkitekten.

Trapphus en stötesten

– Stötestenen är att det är tänkt att det stora trapphuset ska behållas, säger Roger Sixtensson. Vidare vill vi ha två lägenheter på vinden.

Parallellt med en ombyggnad av det gamla skolhuset tittar Libo på hur de tänkta flyglarna kan utformas. Flyglarna ingår i en eventuell andra etapp.

Sjövallen lever

– Vi håller på att ta fram en skiss som vi hoppas stadsarkitekten ska kunna godkänna. Under förutsättning att prisnivån blir rimlig ska vi kunna börja bygga om Strandskolan på den här sidan halvårsskiftet.

När det gäller bostäder vid Sjövallen i Frövi säger Roger Sixtensson att planerna på att arrangera en arkitekttävling finns kvar.

– Att vi skjutit på det här beror på att en arkitekttävling inklusive våra kostnader för konsulter kostar mellan 350 000 och 400 000 kronor. Även om vi inte kommer att se en skopa i backen i år lever projektet Sjövallen i allra högsta grad.

Mer läsning

Annons