Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina och Thomas är Årets Företagare

Lina Marklund och Thomas Marklund med företaget Helix Verktyg AB är Årets Företagare. Marklunds överraskades på måndagen med prisceremoni och besök av Företagarna Bergslagen.

Annons
Årets Företagare. Lina och Thomas Marklund, Helix Verktyg. Paret överraskades på måndagen med prisutdelningen. Ulla-Britt Norgren från Företagarna Bergslagen överräcker priset.

Merit Israelsson, näringslivschef på Lindesbergs kommun, hade bokat in ett företagsbesök på Helix denna morgon. Men besöket var bara en täckmantel för utdelningen av priset för Årets Företagare som Lina och Thomas skulle tilldelas.

Och det var en hel delegation som uppvaktade makarna Marklund. Representanter från såväl Företagarna Bergslagen, Bergslagens Sparbank som från kommunen fanns med i uppvaktningen.

Här arbetas bland annat med tillverkning av specialverktyg, fräs, svarv, verktygsservice och härdning. Helix verkar i en bransch med tuff konkurrens där det hela tiden krävs nya investeringar.

I motiveringen till Årets Företagare lyfts detta fram: ”Investeringsvilja och förnyelse har alltid präglat företaget vilket skett med bibehållen lönsamhet och gett Helix ett respekterat namn på marknaden.” Och investerat har Helix gjort, bara under de senaste 3-4 åren har ungefär 8 miljoner kronor satsas på att förnya och uppgradera maskinparken.

– Vi jobbar med korta leveranstider, hög kvalitet, flexibilitet, spetskompetens och personlig kundservice, berättar Lina.

Med utmärkelsen Årets Företagare är nu även Helix Verktyg och Lina och Thomas nominerade till Årets Företagare i Örebro län senare i år.

Mer om Helix Verktyg AB

Helix Verktyg AB grundades 1986, då på Bångbro industriområde utanför Kopparberg, av Frank Högman som är pappa till Lina Marklund. Sedan mitten av 1990-talet finns företaget i Lindesberg. Idag jobbar elva personer på Helix, inklusive Lina som vd samt maken Thomas som arbetar som produktionschef.

År 1999 uppmuntrades Frank Högman med utmärkelsen Årets Företagare. Sedan några år tillbaka är det Lina och Thomas som har huvudansvaret för Helix men såväl Frank som hans hustru Ingegerd Högman är fortfarande involverade i verksamheten.

Företagarna Bergslagen delar ut Årets Företagare-pris i samverkan med Lindesbergs kommun och Bergslagens Sparbank. Ett diplom på 10 000 kronor för kompetensutveckling i företaget ingår i priset.

Mer läsning

Annons