Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde Energi får ny vd

Styrelsen för Linde Energi har gott om tid att rekrytera ny verkställdande direktör efter Jens Isemo. Denne blir ny vd för Karlskoga energi och miljö den 1 april 2013.

Annons

Det har inte gått många dagar sedan Jens Isemo meddelade styrelsen sitt beslut. Därför har bolagets styrelse ännu inte hunnit börja arbeta med den förestående rekryteringen.

– Frågan kommer upp på nästa styrelsemöte, säger Greger Nilsson (S), styrelseordförande i Linde Energi. Förmodligen väljer vi att utse en rekryteringsgrupp, som får fundera lite på hur vi ska rekrytera ny vd. Det är alltid bra att sitta ned och fundera lite.

@NA Fråga:Kan det bli tal om internrekrytering?

– Jag tror inte vi ska låsa fast oss för någon lösning i det här läget, säger Greger Nilsson. Hur som helst tror jag inget händer i vd-frågan förrän i höst.

Jens Isemo tillträdde som vd den 1 april 2009. När han lämnar uppdraget har han varit vd i exakt fyra år.

– Normalt sett sitter en vd längre, säger bolagets styrelseordförande. Vi är nöjda med Jens Isemo och vad han uträttat. Vi hade gärna sett att han blivit kvar.

Erbjöds jobb

Jens Isemo erbjöds vd-jobbet i Karlskoga utan att han sökt det. Han säger att det varit ett svårt beslut att ta.

– Jag trivs väldigt bra på Linde Energi och är väl inte riktigt färdig än. Men tåget gick nu. Karlskoga är ett spännande företag och jag ser mitt nya jobb som en stor utmaning. Hade jag tackat nej hade jag nog ångrat mig senare.

Ingvar Svensson

0581-844 05

[email protected]

Mer läsning

Annons