Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde kan få p-skiva och längre parkeringstid

P-skiva och tre timmars parkeringstid i centrala Lindesberg. Det ser ut att bli verklighet nästa år.

Annons
En timma till. Två timmars parkering i centrala stan, det gäller idag. Nu kan den tiden komma att förlängas.

 – Nämnden är helt enig om detta, säger Jerry Elvin (S), ordförande i Bergslagens miljö- och byggnämnd som har parkeringsfrågorna på sitt bord.

Tidigare i höstas skrev NA om Ulla Öhrn och Maj-Lis Lindqvist som ville kunna parkera en timme till på stan för att slippa skynda ut och parkera om bilen varannan timma. 

Nu vill alltså BMB-nämnden att parkeringstiden höjs med en timma och att systemet med p-skiva införs. Det finns redan i Nora sedan några år tillbaka.

– P-skiva är något som finns i snart varenda stad runt om i landet, nu förslår vi att det ska finnas även i Lindesberg, säger Jerry Elvin.

Några p-skivor kommer antagligen inte att behövas köpas in i första skedet.

– Vi fick besked från förvaltningschefen att det finns ett antal kartonger med p-skivor på BMB-förvaltningen att dela ut, säger Jerry Elvin.

Nu ligger frågan hos kommunstyrelsen planerings- och utvecklingsutskott som ska yttra sig över förslaget innan BMB-nämnden kan klubba igenom det.

Nästa möte för nämnden är den 21 november. Då hoppas Jerry Elvin på att de ska kunna fatta beslut i frågan.

Om det blir ett beslut då, hur lång tid kan det ta innan de här förändringarna träder i kraft?– Det törs jag inte svara på, men det borde inte ta allt för lång tid, säger Jerry Elvin.

Mer läsning

Annons