Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeband på hårdrocksbåten till helgen

Rockbandet Dazed från Lindesberg har bokats för en spelning på rockfärjan Rock at Sea.– Det ska bli otroligt kul, berättar Nicklas Dahlgren, trummis i Dazed.

Annons
Är med på Rock at Sea. Dazed från Lindesberg: Thomas Pettersson, Mikael Andersson, Nicklas Jansson och Nicklas Dahlgren

Nu på fredag kväll lämnar M/S Viking Cinderella hamnen i Stockholm och styr ut på Östersjön. Arrangörerna utlovar en stenhård resa i hårdrockens tecken. Band som är bokade är bland annat brittiska Uriah Heep Legends, De lyckliga kompisarna, Bullet och Man Machine Industry. Och så Dazed förstås.

– Vi blev tillfrågade i somras om vi ville vara med på Rock at Sea. Och vi har fått en spelning på sextio minuter på båten, säger Nicklas.

Dazed bildades 2011 i Lindesberg och består idag av Nicklas Dahlgren, Nicklas Jansson, Thomas Pettersson och Mikael Andersson.

– Dazed var en trio till att börja med. I våras tillkom Mikael till bandet som sångare.

Klockan 12 på lördag vid lunch har Dazed sin spelning.

– Det är fest hela dygnet på båten så det blir en bra tid att spela.

Dazed ska enbart framföra egenproducerat material. De beskriver själva sin musikstil som en mjukare variant av rock inspirerat av rockmusiken på 1970-talet.

– Vi släpper i dagarna en EP med fyra låtar som vi precis skickat på tryck. Vi hoppas kunna ha med oss plattan på båten nu till helgen. Vi kommer även släppa skivan digitalt.

EP-skivan har samlingsnamnet Mystic women vilket även är en av titellåtarna.

Den tidigare uppsättningen av Dazed har spelat in en fullängdsplatta år 2012 med albumnamnet Aurora.

Mer läsning

Annons