Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindebo misstänksför grovt bedrägeri

En man hemmahörande i Lindesberg har delgivits misstanke om grovt bedrägeri. Han är misstänkt för att ha tagit ut stora summor pengar från ett bankkonto, som tillhör en nära anhörig.

Annons

Enligt en källa är det en annan nära anhörig till den misstänkte och målsägaren som började ana att allt inte stod rätt till. Han menade att det borde finnas pengar på det aktuella kontot, men det gjorde det inte.

Den anhörige tog då kontakt med en person som hjälper målsägaren med att sköta det ekonomiska. Tillsammans kom de fram till att någon tagit ut pengarna från kontot.

Av olika anledningar riktades misstankarna så småningom mot Lindesbergsbon. En polisanmälan gjordes på den ort där målsägaren bor. Nyligen tog ekonomiska roteln vid Örebropolisen över ärendet eftersom den misstänkte bor i Lindesberg.

Enligt vad NA erfar kan den misstänkte ha tagit några hundratusen kronor från kontot. Någon exakt summa har inte gått att få fram eftersom polisen är förtegen.

– Den misstänkte är på fri fot och har inte varit frihetsberövad, säger Max Jondelius vid ekonomiska roteln i Örebro. Förundersökningen pågår och befinner sig i inledningsskedet. Något mer kan jag inte säga.

Åklagare Mats Berg vid åklagarmyndigheten i Örebro har utsetts till förundersökningsledare. Han har ingen uppfattning vart ärendet kan ta vägen.

– Allting blir lite mera komplicerat när det handlar om misstänkta brott där människor med nära relationer är inblandade, säger Mats Berg. Nu ska vi utreda om något brottsligt har skett. Vi får se vad polisen kommer fram till.

Åklagaren och ekoroteln har kommit överens om ett antal åtgärder som ska genomföras den närmaste tiden. Exakt vad det innebär vill åklagaren inte gå in på det här skedet.

Har polisen hunnit förhöra den misstänkte?– Nej, inte vad jag vet, säger åklagaren.

Mer läsning

Annons