Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeelever rattade hem SM-plats

Lindeskolans Niklas Eliasson vann deltävlingen för unga yrkesförare i Norrköping förra veckan och Robin Jansson tog hem förstapriset i specialklassen bästa truckförare. Därmed har Niklas säkrat en plats i nästa års yrkes-SM i Umeå.

Annons
Segrare. Niklas Eliasson, Storå, och Robin Jansson, Vedevåg lämnade Norrköping förra veckan med var sitt förstapris efter att Lindeskolan deltagit i regiontävlingen för unga yrkesförare.

– Gladast av alla var nog våra lärare Göran Lindeberg och Roland Wennerström. Roland var så berörd att tårarna kom, säger Niklas Eliasson.

Själv hade han känslorna under kontroll. Svårast var de två teoretiska delproven bland sju totalt.

– Men vid prisutdelningen blev jag nervös. Det var så mycket folk och uppmärksamhet, säger han.

Ett 20-tal elever från tio skolor tävlade i Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds tävling och som leder vidare till SM för de främsta.

– Vi har sju elever hos oss och vi klarar av att sopa banan med skolor som har arméer av elever att välja tävlande ur, säger Roland Wennerström.

En gång tidigare har en elev från Lindeskolan kommit en bit på vägen i denna tävling, men inte så långt som Niklas.

– Det här är bra för transportprogrammet. Vi får en bra kompetens jämfört med många andra skolor och är anställningsbara när vi går ur skolan, säger Niklas Eliasson.

Med en åkeriägare till pappa och morfar och mormor i jordbruk har han kört tyngre fordon så länge som han nått ner till pedalerna.

– Jag började att köra när vi flyttade ut på landet 2004, och det har blivit många timmar bakom ratten, säger Robin Jansson.

Mer läsning

Annons