Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesbergs stjärnor erbjuder Rock på skoj

En för alla, alla för en sjunger de till Johan Wennmans ackompanjemang. Lindesbergs stjärnor värmer upp inför repetitionerna. Snart är det skarpt läge.

Annons
Sjunger gärna rock. Tomas Nilsson backas upp av resten av stjärnorna samt Johan Wennman på gitarr i en kär rockklassiker.

Det handlar om en grupp vuxna funktionshindrade som regelbundet sedan hösten 2011 träffas för att sjunga tillsammans, först under ledning av Ann-Christin Wassberg, men sedan i höstas tillsammans med Johan Wennman och Stefan Jansson.

Från början var de en musikgrupp, men på senare tid har det handlat mer och mer om skådespeleri dessutom, på deltagarnas eget initiativ.

– Vi både sjunger och spelar. Vi har övat under våren, berättar Pelle Wester som är en av Lindesbergs stjärnor. Han berättar att man bestämmer tillsammans vad som ska ske på scenen.

Det är mycket som ska fixas. Finns den rekvisita som behövs? Vet alla när det är deras tur? Stefan Jansson guidar deltagarna genom föreställningens beståndsdelar, och aktörerna är med på noterna.

– Gissa vem jag är? Jerry Williams, säger Susanna Blomqvist iförd skinnpaj och solbrillor.

I morgon, torsdag, gäller det. Då ges första föreställningen för släkt, vänner och allmänhet. Och på fredag får särskolan och träningsklassen på Brotorp ta del av Rock på skoj. Men speciellt nervösa är de inte.

Möte i baren. Peter Ursander, Lilian Ahlberg och Tomas Larsson samlade i baren som bemannas av Bosse Karlsson.

Mer läsning

Annons