Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesimmet nästa för klassikerbröderna

De inspirerar och lyfter varandra. Bröderna Johan Håkansson och Erik Carlsson ska genomföra sin första Bergslagsklassiker och laddar för Lindesimmet.

Annons
Förberedelser. Bröderna Erik Carlsson och Johan Håkansson inspirerar varandra till träning för att må bra. Löpning flera dagar i veckan står på progrmmet för att upprätthålla och förbättra kontidionen. På lördag deltar de i Lindesimmet.

På lördag går startskottet för det 2400 meter långa motionsloppet Lindesimmet i Bottenån. Ett arrangemang med anor från 1973. I fjol återupptogs simmet efter flera års uppehåll, blev uppskattat och får en fortsättning.

Eric och Johan finns med i den gemensamma starten. De siktar på Bergslagsklassikern där man inom ett år ska genomföra även Lo-spåret i Hällefors, Kopparbergstrampen och Norasjön runt. Skidåkningen och cyklingen är avklarad. Nu återstår ett par tuffare utmaningar. För Erik känns löpningen svår, för Johan simningen.

– Simma är inga problem alls. Jag har koll på tekniken och känner ingen oro alls, säger Erik.

Johan ser mer skeptisk ut.

– Koncentrationen ligger på ett genomförande. Det blir bröstsim, ryggsim eller växelvis.

Brödernas förutsättningar är helt olika. Johan tränar sex dagar i veckan, pluggar idrottsprofil på gymnasiet och har skidåkning och löpning som sina paradgrenar. Erik genomför högst tre träningspass i veckan och säger att han inte är lika diciplinerad. Olikheterna sporrar och bröderna backar upp varandra. Må bra är målet och de olika motionsloppen ökar motivationen.

gemensamt mål. Olika förutsättningar men samma mål. Johan Håkansson och Erik Carlsson ska ta en Bergslagsklassiker och stöttar varandra på vägen.

Mer läsning

Annons