Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeskolan behöver mer grönska

Skolområdet vid Lindeskolan behöver bli mer attraktivt. Därför har en grupp tittat på vilka förbättringar som kan göras i utemiljön.

Annons
Öde. Det stora torget utanför matsalen är en tom och tråkig yta. Här vill gruppen som har jobbat med Lindeskolans utemiljö ha mer grönska och mer liv.

– Läget måste vara ett av Sveriges bästa, men det är alldeles för mycket asfalt och tegel på området, konstaterar Torkel Freed, rektor på Lindeskolan och sammankallande i den grupp som har tittat på hur utemiljön kan förbättras.

Gruppen har bestått av både lärare och elever och de hade sitt första möte i februari.

En skiss

För ett par år sedan togs det fram en skiss över vad idrottscollege behöver. Där fanns konstgräsplan, löparbanor och flera olika mindre planer för till exempel beachvolley och handboll. Detta har också funnits med i den nya gruppens arbete, men fokus har nu legat på hela skolområdet.

Mer grönska och fler sittplatser är några exempel på vad som behövs.

– Vi måste också tänka in sjön mer, säger Torkel Freed.

Ett led i den tanken är det nya kanothuset och bryggan som är påbörjade och snart färdiga.

Öde torg

Skolans kafeteria har rustats upp och även där ska utemiljön ses över. Det stora torget utanför matsalen, liksom den långa gången mellan husen vill man förändra.

– Torget är stort och bra på studenten, men annars är det ganska öde. Det borde gå att få mer grönska och liv där, säger Torkel Freed.

Ljussättning är en annan viktig del.

– Det handlar både om trygghet för dem som rör sig på skolan när det är mörkt, och om att förebygga skadegörelse. Under våren ska en landskapsarkitekt titta på idéerna och utveckla dem. Någon tidsplan eller budget för arbetet finns inte. Självklart kan inte allt göras på en gång, utan det handlar om att ta det viktigaste först.

Att få en bättre utemiljö är mycket viktigt för skolan tycker Torkel Freed.

– Nu har vi nya fräscha lokaler med arenan och kulturum. Men resten känns tråkigt. Det ser ut som ett fabriksområde.

Mer läsning

Annons